torstai 20. marraskuuta 2014

Uusi kamera sukelluskäyttöönkin

Sain (suomeksi: ostin itselleni lahjaksi) viime perjantaina uuden kameran, Olympus PEN E-PL7. Hieno kapistus, paljon erilaisia ominaisuuksia, joiden opetteluun menee varmaan puolisen vuotta :)
 





Kyseessä on järjestelmäkamera, minulle ensimmäinen sellainen. E-PL7 on suunnattu pääasiassa naisille, kuten sen kotisivuista voi helposti päätellä: http://www.olympus.fi/site/fi/c/cameras/pen_cameras/pen/e_pl7/index.html.

Minun tarpeisiini se sopi kuitenkin hyvin kahdesta syystä:
  1. Siinä on mukana sukellustilaohjelma vedenalaiseen laajakulmakuvaukseen ja vedenalaiseen makro-kuvaukseen. Nämä eivät ole enää kameran SCN-valikossa helposti valittavissa (kuten sen edeltäjässä PEN E-PL5-kamerasssa), mutta löytyvät kuitenkin kamerasta ja ne pystyy ohjelmoimaan helposti valittaviksi kameran Fn-napin taakse. Mukana myös vedenalainen valkotasapaino.
  2. Kameralle suunniteltu sukelluskotelo on jonkin verran pienempi kuin E-PL5:n vastaava. Tämä helpottaa jonkin verran sukeltamista, kun on mahdollista - ainakin luulen vielä - kiinnittää kamera varusteisiin siten, että molemmat kädet voivat välillä jäädä vapaaksi.
Perustoimintojen opetteluun on jo mennyt tovi. Myös sukelluskotelon huoltoon ja testaukseen on mennyt oma aikansa.



  
Viikonloppuna täytyy vielä miettiä, minkälaisen kiinnitysmekanismin tuohon koteloon hankkisi. Olisi kiva, jos saisi siihen sellaisen systeemin, että sukelluksen voisi aloittaa kädet vapaina ja kameran saisi helposti käyttöön tarvittaessa. Tuo kotelo ei ole kuitenkaan ihan pieni, joten omat haasteensa tässä on.

Kameran hinta oli 599 euroa ja kotelon 699 euroa. Aika kallista, mutta jos tässä oli miestenpäivälahja, syntymäpäivälahja ja joululahja, niin sen voi kuvitella pienemmäksi. Mielikuvitusta tähän tietysti tarvitaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti