lauantai 27. syyskuuta 2014

Valokuvausta Kaukajärvessä

Vedenalaisen valokuvauksen harjoittelua Kaukajärvessä syyskuun viimeisinä päivinä. Kuvausaika myöhäinen iltapäivä noin kello 16:50-17:40. Aurinko paistoi vielä viimeisillä voimillaan, ilma oli kuitenkin aika viileä.

Kamerana  vuokravehje OlympusE-PL2, jolla sai otettua kuvia myös RAW-formaatissa (ORF tässä kamerassa).

Kaukajärven vesi oli aika kirkasta ja kaloja sekä rapuja oli liikkeelllä paljon. Aivan kuin vedenelävät olisivat saaneet tietää, että kamera laskeutuu kohta veteen ja on mahdollista päästä valokuvaan ja vaikka johonkin blogiin :)

Valkotasapainon säätäminen näkyy selvästi kuvasarjassa
Kuvaus on periaatteessa aika helppoa - teknisenä suorituksena siis - mutta veden alla siihen tulee lisää vaikeusasteita. Pysähtyminen ja taaksepäin liikkuminen on aika hankalaa kokeneellekin sukeltajalle, saatikka sitten minulle. Moni hyvä kohde, kala, rapu tai muu erikoisuus jäi siis kuvaamatta tai kuvasta tuli epätarkka, koska se tuli otetuksi yhdellä kädellä samalla kohteen ohi liukuen. Kameran käsittelykin kuivapuvun hanskoilla ei ole ihan yhtä sujuvaa kuin maanpäällä.

Veden alla säädettiin kameran valkotasapaino uudestaan. Tästä leikkeestä näkee hyvin, missä vaiheessa tuo säätö tehtiin.



Olen kuitenkin aika tyytyväinen lopputulokseen ja etenkin sukellukseen kaikkinensa.
 
Kaukajärven vesikasvillisuutta

Rapuherra (tai rouva)

Vedenalaista kasvillisuutta

Rapu valokeilassa

Tapaaminen veden alla

Lähikuva pohjasta
Lähestymässä pintaa

Pinnalla


2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Mainio kamera tuo Olympus kyllä. T. M&A

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Samaa mieltä kamerasta, ajattelin hankkia sellaisen itselleni jossain vaiheessa.

    VastaaPoista