lauantai 6. syyskuuta 2014

Bilbao

Matkalla Bilbaoon.

Herätys 3:15, matka Helsinkiin.

Lentoasemalla aikaisin, kuten aina. Ensin 8:10 Lontooseen Gatwickiin, sieltä hetki Lontoon keskustaan ja iltapäivällä Stanstedtiin.

Kävelyretki Victoria Stationin ja Liverpool Stationin välillä oli noin 6-7 kilometriä. Lounas Fraser-tavaratalon vieressä sijaitsevassa pub Albertissa - hyvin paikkaansa sopimattoman, mutta perinteisen näköinen rakennus, jossa esitteen mukaan harrastettu ravintolatoimintaa vuodesta 1730.

Stanstedtissa oli aikamoinen ruuhka ja odotus tuntui pitkältä. Meidän terminaalimme ilmoitettiin vasta 40 minuuttia ennen lähtöaikaa ja sinne oli lyhyt junamatka.

Lentomatka Bilbaoon kesti tunnin ja 40 minuuttia. EasyJetillä jalkatila oli selvästi pienempi kuin Norvegianilla.

Taksimatka Hostel Begoniaan kesti reilu 20 minuuttia ja maksoi noin 25 euroa. Kahden tähden majapaikka ylitti odotukset iloisesti, oli siistiä, tilavaa ja rauhallista.

Begonian kirjahyllystä



Ensimmäinen aamu Bilbaossa.

Takana aika hyvin nukuttu yö. Aamupala noin puoli 12 maissa: herkullinen leipä, tuoremehua ja cafe con leche.




Päivällinen mukavassa pizzeriassa, saatiin yksi pizza ja kaikki jälkkärit ilmaiseksi, koska yhdestä pizzasta löytyi metallinpala. Ravintolan päällikkö hoiti tilanteen tosi tyylikkäästi, palanen oli ilmeisesti leipälapiosta.
Illalla hallille, paikalla oli lähes 10000 suomalaista. Tunnelma oli hyvä, mutta USA oli vain liian hyvä.


Sunnuntai, päivä 2 Bilbaossa.

Päiväohjelmassa ensin kuntosali, sitten aamiainen ja hallille katsomaan päivämatsin toinen puoliaika.
Ennen Suomen ottelua (Suomi-Ukraina) käytiin lähistöllä hakemassa ruokaa - koska halusimme vähän kauemmas kisakylän hälinästä, mutta löydimme aluksi pelkkiä tapas-baareja. Loppujen lopuksi osuimme paikalliseen Telepizzaan, jossa pizzojen väsääminen kesti yli puoli tuntia. Kävelimme sitten hallille vauhdikkaasti pizzaa syöden ja ehdimme sinne juuri ennen pelin alkua.



Ottelu oli aivan mahtava ja päättyi lopulta Suomen voittoon. Kisakylässä tunnelma oli sen jälkeen ylitsevuotavan ja lähes käsinkosketeltavan herkän juhlava.


Maanantai päivä 3 Bilbaossa.

Nukuimme pitkään, aamupalalla vasta noin puoli yhden aikoihin.

Visiitti Guggenheim-museossa, joka oli poikkeuksellisesti auki myös maantaina, ilmeisesti koriksen MM-kisojen vuoksi.  Museo on itsessään paras taideteoksensa, aivan erikoinen tiloiltaan ja ulkonäöltään. Esitteellä olevat taideteokset jäivät ikäänkuin tilojen varjoon ja eivät erityisesti vaikuttaneet- paitsi yksi seinällä liukuva runoteksti, joka jotenkin kosketti.

Guggenheimista ulos

Päivällinen ravintola Purabrasassa, hampurilainen ja vettä.
Ilta kului niinsanotusti chillaillen.










Tiistai - päivä 3 Bilbaossa.

Alakerran tavernassa nautitun aamupalan jälkeen katetulle ulkokentälle pelailemaan korista. Minulle tarjoutui myös tilaisuus puhua radiossa Bilbaon tunnelmista, mutta vastaus venyi liian myöhäiseksi. Menetin siis mahtavan tilaisuuden kertoa kaikille mikä tässä maailmassa oikein on pielessä ja miten sitä oikeasti pitäisi johtaa :)

Suihkun jälkeen oleilua kaupungilla ja kolmen ruokalajin päivällinen Casco Viejossa olevassa kiinalaisravintolassa antoi lisää energiaa.

Iltapelinä Suomen vastassa Dominikaaninen tasavalta. Suomi aloitti hermostuneesti, heitot eivät uponneet ja puolustuksessa annettiin helppoja koreja.
Lopussa tappio muutamalla pisteellä.

Keskiviikko Bilbaossa - lähtöpäivä.

Aamulla koripalloa 2 vs. 2.


Suihku ja pakkaus. Päivällinen alakerran tavernassa ei oikein maistunut.

Taksilla lentoasemalle, kesto noin vartin ja maksoi 25 euroa.

Bilbao oli yllättävän kaunis kaupunki ja Hoste Begonia positiivinen kokemus: siisti ja rauhallinen. Kiva reissu.



Lentoasemalla vielä odottelua pari tuntia. Aloittelin Murakamin teosta Kafka rannalla, lupaavan tuntuinen kirja.
Lentoasemalla menin vielä coolisti maailmanmiehen elkein pudottamaan purkkani roskikseen huomataksen, että säiliö oli jaettu kolmeen eri osaan eikä minulla ollut aavistustakaan, mihin laariin purkka laitetaan. Valitsin eniten purkan värisen muovipussin ja käytin seuraavat 30 sekuntia purukumista erkaantumisyritykseen. Onnistuihan se kuitenkin lopulta...

Akur/Adios Bilbao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti