torstai 31. heinäkuuta 2014

Vierailu Virossa

Tallinnassa pari päivää, hotellina Nordic Forum. Sisäänkirjautuminen kahden maissa, huone 609, helppo numero muistettavaksi. Hotellihuone oli hyvätasoinen, tarjosi mm. tarpeeksi seinäpinta-alaa käsilläseisontaan. Wifi yhteys tuossa huoneessa oli surkea signaalin heikkouden vuoksi.

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta
Tallinna on mielestäni mukavampi kesäkaupunki kuin Helsinki, kompakti, paljon kauppoja, terasseja ja pieniä viihtyisiä kujia. Ensimmäisen illan illallinen kahden vuoden takaa tutussa ravintola Peppersackissa. Tilasin kanaa eli Margarita-rouvan houkutusta. Juomat tulivat nopeasti, mutta ruuan tulo saattaa kestää, koska asiakaspaikkoja on aika paljon. Annos oli hyvä.

Rocca Al Mare-ostoskeskus - niille, jotka pitävät IdeaParkista. Sinne pääsee esim. johdinautolla nr. 7, hinta 1,60 euroa, pysäkki rautatieaseman vieressä.

Josephine-ravintolan edustalla
Illallinen Elevant-ravintolassa Vene-kadulla. Erilainen intialaistyyppinen ravintola, jossa pieni terassi kadulla, sisäpihalla muutama pöytä ja yläkerrassa vielä sisällä pöytiä kahdessa huoneessa. Ainoastaan ylhäällä oli tilaa, joten suunta sinne. Ruuantulo kesti lähes tunnin, ehkä meidät oli unohdettu. Leikin ajankulukseni Uri Gelleriä, ruokailuvälineet olivat paksua terästä, joten se oli aika haasteellista.

Kun ruoka lopulta saapui, se oli kyllä hyvää - kanaa jugurtticurrykastikkeella. Annos oli riittävän iso. Jälkiruokaa en uskaltanut enää tilata, koska lähtö oli jo seuraavana päivänä.

Elevant, yläkerrasta


Kansalliskirjaston liepeiltä

Iltaa jatkettiin vielä vanhankaupungin reunassa sijaitsevassa vanhassa puutalossa, johon istutettu tosi kivan oloinen ravintola, samankaltaisen olisi varmaan Peppi Pitkätossu suunnitellut Huvikummusta aikuisiällä, muistaakseni Manna La Roosa.

Manna La Roosan sisustusta

 Viimeisenä päivän kävelyä uudistetulla Kalasataman alueella.

Keskustan liepeiltä

Kalasataman kunnostettua aluetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti