sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Berliini - päivä 1

Ensimmäinen aamu Berliinissä valkeni aurinkoisena. Aamupalan jälkeen kävellen kaupungille Kurfurstendammille.Hidasta kävelyä mainiosta ilmasta nauttien ja muutamassa kaupassa ja KaDeWe-tavaratalossa piipahtaen.
 
Keltainen kukka keväällä Berliinissä

Kevät jo aika pitkällä

Ilmeisesti aurinkovoimalla toimiva parkkimittari

Kurfurstendamin piikki, joka oli pallon päällä, joka ei mahtunut kuvaan :)

Kurfurstendam kadunylitys

Kirkko Kurfurstendamilla

 Bussilla 100 Brandenburgin torille, lippu 2,60 euroa. Sieltä kävellen entisen muurin linjaa noudattaen juutalaisvainojen muistomerkin ohi Potsdamer Platzille.

Vaikuttava juutalaisvainojen uhrien muistopaikka

 Piipahdus intialaisessa hybridiravintolassa nimeltä Amrit. Arkaden-ostoskeskuksesta S'Oliverista löysin toisen minulle erittäin hyvin sopivan paidan - ensimmäinen löytyi pari vuotta sitten Comosta. Herkullisen Cavalli-kakunpalan ja cappuccinon jälkeen taksilla hotellille. Taksimatka oli vähän epämääräinen, koska mittari ei ollut päällä ja kuskin deodoranttikin oli pahasti pettänyt ilmeisesti muutama päivä sitten ; maksoi kuitenkin kohtuulliset 11 euroa.

Lepäilyn jälkeen kävellen noin puolentoista kilometrin päähän ravintola Veneziaan Uhlenstrassella.
Ravintoma oli aivan täynnä, mutta saatiin kuitenkin paikat sisältä.Tilasin bruschettan ja Tagliatelle con Pollon.

Ruoka oli mainiota ja palvelu hyvällä tasolla pienestä ruuhkanpoikasesta huolimatta. Paluumatkalla päätettiin taas oikaista hotellille suorempaa reittiä. Tämä onnistuikin mainiosti, tällä kertaa ylimääräistä matkaa eksymisen takia kertyi vain noin kilometri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti