keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Berliini - saapuminen

Witwe Bolten olut
Lentomatka Helsingistä Finnairilla vajaa kaksi tuntia. Laskeutuminen Tegelin-lentokentälle, joka oli aika pieni. Taksilla hotelliin GuntzelStrasselle Leonardo NH hotelliin maksoi 21 euroa ja kesti noin 15 minuuttia.

Hotellihuone perussettiä, aika hiljainen; Ikaalisten kylpylä siitä tuli kuitenkin mieleen, naapurihuoneessa tehtiin äänistä päätellen uusia ihmisiä koko alkuyö :)

Hotellin vieressä sijaitsevassa perinnekuppilassa Witwe Bolte piti juoda vain yksi olut, mutta nälkä ja muut ruokailijat panivat tilaamaan päivän toisen Wienerschnitzelin, oli parempi kuin työpaikkaruokalan lounaaksi tarjoama.

Kävelymatka takakautta Kurfurstendammelle oli miellyttävä yllätys, tosi paljon mukavan näköisiä etnisiä ja paikallisia ravintoloita viihtyisässä ympäristössä. Valinnanvaraa liikaakin.

Uhland Strassella löytyi muutama mukava ravintola

Parin kilometrin kävelyn jälkeen olut Philharmoniker-salongissa, viihtyisä klassinen ympäristö ja tupakanpoltto sallittu sisällä, aika harvinaista missään Euroopassa. Tupakoimattomuuteen oli jo niin tottunut, että se savu sieraimiin työnnyttyään vähän ensi hätään ihmetytti.
Ensivaikutelma kaupungista yllätti positiivisesti.

Philharmoniker-pubi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti