lauantai 12. huhtikuuta 2014

Berliini - päivä 2

Toinen aamu, ilma edelleen mitä mainioin. Päivälippu joukkoliikennelippu hankintaan - sen sai näppärästi hotellin tiskiltä hintaan 6,70 euroa.

Matka Alexanderplatzille metrolla: Guntzelstrasselta Zoohon ja sieltä vaihto Pankowiin kesti vaihtoineen vajaa puoli tuntia. Matkalla lipuntarkastajat käräyttivät meitä vastapäätä olleen perheen - vanhemmat ja kolme teini-ikäistä lasta. Nuorten kasvojen ilmeestä voisi päätellä, että ei ollut heidän ideansa matkustaa ilman lippua.

No comments

Museosaari oikealle

Museosaari vasemmalle

Nikolain kortteli

Alexanderplatzin ympäristöstä näki selvästi, että ympäristö oli erilainen kuin länsipuolella: leveitä katuja, laatikkorakennuksia, politbyroon arkkitehtiosaston virka-aikana piirretty. Kävellen Alexanderplatzilta FriedrichStrasselle samalla Berliinin puolimaratonin tuhansia juoksijoita ihmetellen. Piipahdus metrolla Chekpoint Charlien kohdalle ja sieltä eteenpäin - metrolla taas - FriedrichStrassen päärautatieasemalle, josta etsimme kirpputoria - piti olla osoitteessa FriedrichStrasse 90. Ei sitä kuitenkaan löytynyt, voi johtua siitä, että katunumerointisysteemi poikkeaa täysin suomalaisesta. Ainakin GuntzelStrassella näytti siltä, että numerot alkavat kadun alkupäästä ykkösestä ja loppupäässä jatketaan toista puolta alkuun. Kadun lopussa on siis toisella puolella 1 ja toisella puolella esim 152.


Itäisellä puolella rakennetaan kovasti

Epäselväksi jäi, mikä oli tämän pinkin putkiston salaisuus

Berliinin puolimaraton ja Checkpoint Charlie

Sunnuntaina olivat matkamuistomyymälöitä ja kuppiloita lukuunottamatta kaikki muut kaupat suljettuina, joten ostoksia ei kannata jättää sunnuntaille.

Salaattipäivällinen Eurooppa-aukiolla ja hotelliin huilaamaan.

Illallinen Mizzio's-ravintolassa, sekin UhlandStrassella. Italialainen ravintola, ei ihan mikään peruspizzapaikka kuitenkaan. Erittäin hyvä ruoka - tomaattikeitto ja spaghetti bolognese- viihtyisä ympäristö ja ystävällinen palvelu. Hintataso kuitenkin kohtuullinen. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti