sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Puerto de la Cruz - saapuminen

Matka Teneriffalle Puerto de la Cruziin alkaa. Ulkona on kylmä, matkalla lentoasemalle pyrytti lunta tiellä ja näkyvys oli välillä aika heikko. 

Kone tuli puoli tuntia myöhässä lentoasemalle. 

Koneeseen mennessä putki hajosi ja sen korjausta odoteltiin puolisen tuntia. 

Lento tehtiin voimakkaaseen vastatuuleen ja kesti sen vuoksi reilut puoli tuntia pitempään. 

Laskeuduimme sumuiselle ja sateiselle Los Rodeosin kentälle vajaat puolitoista tuntia myöhässä. Lämpötila +13. 

Kentällä odottelimme vielä vajaan tunnin matkalaukkua. 

Taksimatkalla hotelliin matkanteko hidastui vielä hieman poliisin pidätellessä liikennettä onnettomuuden vuoksi. Taksimatka maksoi vähän vajaat 32 euroa. 

Matkalla hotelliin.
Hotelli Botanico otti meidät vastaan erittäin ystävällisesti. Aulassa tervetulotoivotuksena tuoremehudrinkki. Yritin kantaa oman matkalaukkuni huoneeseen, koska matkani yhtenä motiivina oli kuntoilu. Vastaanoton kaksi naista estivät äänekkäin sanoin ja elein moisen rahvaanomaisuuden - piccolo kiisi paikalle kuin kesäajan pendolino ja kyyditsi laukkuni neljänteen kerrokseen. 

Hän testasi ovella avaimeni ja totesi, että se ei toiminut, hoiti sitten ystävällisesti uuden avaimen huoneeseen. Hotelli ja huone olivat hienoja, jopa ylellisen oloisia. 

Näkymä huoneen parvekkeelta.
Tavaroiden purkamisen jälkeen alas laaksoon hakemaan ruokapaikkaa. Kaupungilla oli aika hiljaista, hetken etsimisen jälkeen päädyimme La Herreria-ravintolaan, joka vaikutti perinteiseltä espanjalaiselta pihvipaikalta. Pihvi oli hyvä, hintaa sisäfileelle ja kanarianperunoille kertyi noin 15 euroa. 

Loppuillan liikuntatapahtumana kiipeäminen takaisin hotellille, puolimatkan krouvina itävaltalainen ruokapaikka hotellin vieressä. Huoneessa oli poissaollessamme tehty sisustustöitä: yöpaita oli valmiiksi levitelty näyttävästi tyynyjen päälle, jotta varmasti löytäisin sen. Sängyn viereen oli aseteltu kylpylän tohvelit, jos halajaisin vielä sinne virkistymään. Ajattelin kuitenkin tylsästi ryhtyä nukkumaan ja keräämään voimia huomiselle.
Hotellin edustalla veilä jouluvalot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti