tiistai 19. marraskuuta 2013

Madrid - päivä 4

Aamupalan jälkeen tutustuminen Madridin metroon. Gran Vian metroasemalta ostimme 10 kerran lipun, joka maksoi 12,20. Lippu ei ole henkilökohtainen, joten sillä voi matkustaa useampi henkilö. Lippu leimataan lähtöasemalla ja sitä ei enää tarvitse erikseen leimata metrosta poistuessa.

Matkan määränpää oli Vaguadan ostoskeskus reilun 20 minuutin metromatkan ja yhden vaihdon päässä. Ostoskeskus sijaitsee eräässä Madridin asumalähiössä ja on ulospäin aika huomaamattoman näköinen, arkkitehtoonisesti se muistuttaa lähinnä huoltoasemaa. Sisällä on kuitenkin reilut 300 kauppaa kahdessa kerroksessa, joista toinen maan alla. Ostoskeskukset eivät kuitenkaan ole minun makuuni, joten aika nopeasti lähdimme takaisin kaupungille.

Pientä välipalaa


Nousimme metrosta pari kilometriä ennen hotellia ja vaelsimme Hortalenza-ostoskatua kahden pysähdyksen taktiikalla. Ilma oli aika viileä ja tuuli ankara, joten juuri hankitti Massimo Dutti villaneule löysi heti hyötykäyttöä.

Illalliselle mennessä näimme kunnon mellakan Plaza del Solilla ja lähikaduilla, roskikset nurin ja tuleen, paukkupommeja ja megafoneja. Roskakuskien liitto siinä vastusti tulevia leikkauksia ja aloitti samalla lakkonsa.

Roskakuskien lakko näkyi katukuvassa jo seuraavana päivänä

Illallinen ravintola Tagliatellessä, siisti iso paikka kuitenkin melko tyhjillään. Pizza oli ok, jälkiruoka oli suoraan paketista, ei siis omaa tuotantoa.
Takaisin hotelliin kyteviä roskakasoja väistellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti