lauantai 17. elokuuta 2013

Valencia 3 -kesä 2013


Hyvä aamupala ja sitten katselemaan La Lonjaa (Valencian vanha pörssi 1400-luvun lopusta, Unescon maailmanperintökohde). Aika vaatimaton kaiken kaikkiaan.

Sieltä käveltiin Museo Bellas Artes-museoon, jossa esitellään hieman tuntemattomimpien espanjalaisten taiteilijoiden töitä. Taisi siellä olla jokunen Velasquez ja kai Goyan maalaus, jota ei kuitenkaan löydetty. Museo on kuitenkin ilmainen, joten mitään ei menetettykään.

Takaisin kävellen ja välipalaksi katukahvilassa vesi ja espanjalainen munakas, jonka voimin paluu hotellille.

Iltapäivällä hotelliväsymys alkoi iskeä päälle, pieni kaupunkikierros kuitenkin saatiin aikaiseksi. Illalla vähän ennen seitsemää syömään, tällä kertaa vieressä sijaitsevaan Ris8tto-ravintolassa. Tilasin kinkkupizzan. Tarjoilija hoiti yksin kaiken: pizzojenpaiston, tarjoilun ja rahastuksen. Tilanne näytti epätoivoiselta - olin jo ilmoittautumassa talkoisiin mukaan - kun kokki ja aputarjoilija tulivat ilmeisesti liian pitkään venyneeltä tupakkatauolta takaisin hommiin. Pizza oli kuitenkin ihan ok.

Pienen kävelyn jälkeen iltacappucino brandyn kera Plaza De Ayunyamentolla Cafe&Tapas-ravintolassa. Siisti, aika hieno paikka.

Seuraava pysähdys pienellä sivukadulla, joka jostain syystä toi mieleeni Tel Avivin. Paikka oli mukavan vilkas ja asiakkaat olivat enimmäkseen paikallisia. Nuori pitkä tarjoilijatyttö jäi mieleeni: asiakkaiden toiveet ja pyynnöt tuntuivat huuhtoutuvan mielestään aika nopeasti. Kesätyöt on vaikeita :)

Käveltiin sivukujien kautta rauhallisesti hotellille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti