keskiviikko 21. elokuuta 2013

Valencia 4 - kesä 2013

Valencia JS -asema
Aamulla ostamaan lippuja Alicanteen. Hetken selvittelyn ja epätietoisuuden jälkeen valkeni, että suurin osa Alicanten junista ei lähdekään Valencia Nord - päärautatieasemalta, vaan sen takana sijaitsevalta Joaquin Sorolla asemalta. Päärautatieasemalla myytiin kyllä lippuja myös JS-asemalta lähteviin juniin.

Liput kahdelle maksoivat hieman alle 63 euroa. JS-asemalle lähtee oma bussi päärautatieaseman perukoilta 10 minuutin välein. Ilmainen matka kesti noin kolme minuuttia. Bussille oli tehty oma yksisuuntainen tie, puomilla muilta autoilta suljettu.

Junamatka sujui mukavasti puolihorroksessa. Alicanten hotelli La City oli ihan rautatieaseman vieressä. Kolmen tähden hotelli, ihan modernin oloinen ja rauhallinen 65 euroa yö kahdelta.
Vietiin tavarat huoneeseen ja otettiin suunta kaupungille. Ensin kahvit lähimmässä kahvilassa, jossa taas törmättiin kielimuuriin: olisi tilattu enemmänkin, mutta ei löydetty yhteistä kieltä.

Jatkettiin kävelyä vanhaan kantapaikkaan satamassa eli Sohoon. Siellä maistettiin paikallista erikoisuutta, jota kutsutaan olueksi eli serveza, kuten natiiviasukkaat tuota juomaa nimittivät.

Hetken kävely uimarannalla, meren, hiekan ja auringon yhdistelmällä varpaita huuhdellen. Hotellille adagio.

Kauneusunet ja syömään. Kaupungilla oli jokin paraati, vaikka respan hemmo väitti, että he eivät juuri nyt juhli yhtään mitään.

Illallinen jälkiruokineen Sale&Pepe-ravintolassa. Lasagne oli hyvää, jälkiruoka - kuuma suklaakakku jäätelön kera - erinomaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti