tiistai 13. elokuuta 2013

Valencia 2 - kesä 2013

Tiedemuseossa on tilaa
Valencian avarat rantanäkymät
Ensimmäinen herätys Valenciassa, ilmastointilaite ei ole paras mahdollinen muuten kivassa huoneessa - kova ääni ja puhaltaa pienimmälläkin teholla aika kylmää. Aamupala oli upea, hienosti katettu, hieno ympäristö ja laaja valikoima.

Aamiaisen jälkeen taksilla tiedemuseoon, matkan hinta 8 euroa. Tiedemuseo on valtava rakennus mahtipontisella alueella, jossa toinen toistaan komeampia turistihoukutuksia. Tiedemuseon sisältö sinänsä oli lievä pettymys, katseltavaa oli aika vähän.

Museon silmäilyn jälkeen viereiseen Agua-ostoskeskukseen. Mansikka-banaani (Fresa y platana?)-smoothie ylimmän kerroksen Jamaica-ravintolassa antoi kaupoilla kiertelyyn tarvittavaa lisäenergiaa.

Ostoskeskus ihan ok, vähän saatiin ostettuakin. Sen jälkeen aika pitkä ja kuuma kävely rannalle. Ranta oli yllättävän hieno, iso ja puhdas ja rannan puolella oli paljon erilaisia ravintoloita. Istuimme eräässä rantakuppilassa syömässä välipalaa ja suunnittelemassa paluumatkaa.

Takaisin hotellin lähistölle ratikalla numero 5, joka muuttui metroksi - kertalippu 2.50, eli ei paljonkaan taksia halvempi. Matkan outous on siinä, että muutaman pysäkinvälin jälkeen metron sukeltaessa tunneliin, täytyy vaihtaa toiseen numero 5 metroon - ilmeisesti siihen, joka osaa kulkea maan alla. Teimme ylimääräisen lenkin takaisin rannalle, kun emme tätä heti ymmärtäneet.

Retken päätyttyä olut hotellin ulkopuolellla olevassa kahvilassa ja sitten pitkä siesta hotellihuoneessa.

Illallisella päädyimme kalaravintoloita vilisevälle sivukujalle, joka löytyy satunnaisesti silloin tällöin - Valencian kävelykeskusta tuntuu olevan hankala oppia: kadut eivät muodosta suoria kortteleita ja parinsadan metrin alueella on esimerkiksi kolme El Corte ingles-tavarataloa,jotka ovat tietysti kaikki melkenin samannäköisiä. Ravintolan nimi oli Palacio De La Bellota. Tilasin taas sisäfilettä.

Ja pullo valkoviiniä. Erittäin hyvää.
Näkymä katukahvilasta illansuussa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti