maanantai 16. helmikuuta 2015

Viikko Costa Adejessa

Lähtö

Matkalla Teneriffalle. Lähtö Tampereelta.Saapumisaika illalla puoli yhdeksän paikallista aikaa.
Matka sujui ihan aikataulun mukaisesti. Taksilla nopeasti hotelli La Plantacioniin, kesti vajaan puoli tuntia ja maksoi vähän alle 30 euroa.

Hotelli oli hieno, samoin huone. Tilaa oli riittävästi, siellä oli jopa oma yksityinen poreallas.
Myöhäinen illallinen mäen alla El Torito-ravintolassa. Kohtuuhyvä ruokapaikka.


Iltanäkymä huoneen terassilta, porealtaan reunalta


Costa Adeje - päivä 1

Aamulla suunnistin taksilla kohti Bluebottomdivingin tiloja. Federico ja Oliver ottivat minut ystävällisesti vastaan ja varusteiden jaon ja briiffin jälkeen suunnattiin kohteille ihan vieressä sijaitsevasta Puerto Colonin satamasta. Matkat suoritettiin kunnollisella veneellä, ei siis millään kumiveneellä.
Sukellustukiasema

Päivän sukelluskohteet olivat Playa Paraiso ja Two Wrecks. Playa Paraiso kalaisa lohkareinen maisema aika lähellä rantaa. Maksimisyvyys sukelluksella 22.6 m.

Two Wrecks nimensä mukaisesti kaksi hiekkapohjalla lähekkäin makaavaa hylkyä. Kaloja jonkin verran, hylyt aika pieniä. Maksimisyvyys 21.9 m.

Samalla reissulla molemmat sukellukset. Kylmintä oli veneessä sukellusten välillä, olisi täytynyt varata reilusti lämmintä puettavaa venematkalle. Jäätävä kylmyys hävisi kuitenkin hotellin kuumassa kylvyssä.

Illallinen ravintola Atlanticossa rannalla. Pizza Hawaii, ihan ok.


Trumpettikala



Merivuokko piilotteli kallion alla 18 metrissä

Kalaparvi hylkyjen vierellä

Pieni jahti



Costa Adeje - päivä 2

Kaksi sukellusta: The Crater ja La Caleta. Crater oli iso vedenalainen laavakivimuodostelma, jossa mm. harvinaista punakorallia. Maksimisyvyys sukelluksella 20 m.

La Caleta on aika kaukana rannasta ja sinne sukellettaessa olosuhteiden täytyy olla otolliset. Nyt olivat ja virtauskin oli aika pieni. Kohteesta löytyi aika paljon kaloja, mm. trumpettikaloja parvina. Maksimisyvyys 18.6 m.

Ei ollut enää niin kylmä kuin eilen, koska veneessä puin kaikki mahdolliset vaatteet päälleni. Muut ihmettelivät, että eikö minun pitänyt olla Suomesta ja kestää kylmää :)

Illallinen Meson Castellanassa. Grillattu sisäfile, iso ja maukas.


Tyyntä


Kallionkoloissa on paljon elämää

Jylhiä rinteitä


 
Nousu pintaan



Costa Adeje - päivä 3

Kaksi sukellusta, Roncadores ja Puertito. Roncadores on Los Cristianosin edustalla. Laskeudutaan ensin 5 metriin, sitten asteittain syvemmälle ja sukelluksen lopussa noustaan taas noin viiteen metriin valkoisen kalkkikivikallion päälle. Täälläkin aika paljon kaloja. Maksimisyvyys 19.1 m.

Puertito on vielä Adejesta pohjoiseen päin sijaitseva suojaisa matala poukama, jossa ainoana paikkana oli muidenkin firmojen sukeltajia samoillla apajilla. Puertitossa törmäsin neljä kertaa isoon kilpikonnaan, tulivat ihan iholla niin että oli väistettävä :)

Illallinen La Farola Del Mar-ravintolassa. Tilasin salamipizzan BBQ-kanalla: pettymys, koska kastike oli hirveän hajuista ja antihyvän makuista.

Utelias kilpikonna1

Utelias kilpikonna2

Utelias kilpikonna3



Costa Adeje - päivä 4

Aamupala, kuntosali - aika hyvä sellainen.
Illalla noin kahdeksan kilometrin kävely Playa de las Americasiin. Ilallinen The House ravintolassa.


Näkymä rannasta

Gomeran saari


Costa Adeje - päivä 5

Kuntosali. Altaassa pikaisesti. Huono ilma edelleen. Kaupungilla sateessa.

Illalla kävely La Caletaan ja illallinen La Vieja-ravintolassa. Leimallisesti kalaravintola, mutta muutakin kyllä löytyi. Erittäin hyvä paikka.


Gomera kuvattuna rantapolulta matkalla La Vieja-ravintolaan

Gomera kuvattuna rantapolulta matkalla La Vieja-ravintolaan


Costa Adeje - päivä 6

Viimeinen päivä. Aurinkokin näyttäytyi pariin otteeseen ensimmäisen kerran koko lomalla.
Salilla ja löhöilyä. Illallinen samassa paikassa kuin ensimmäisenä iltana: La Torita - annoskin täsmälleen sama :)

Sukellus oli kivaa, muutoin Teneriffalla oli hiukkasen liian viileätä.

Hotelli La Plantacion oli hyvä hotelli, huone erinomainen ja henkilökunta ystävällistä.  Hotelli on kuitenkin aika kaukana rannasta. Tosin check-outissa yritettiin veloittaa minibaarista yhtenä iltana otetun yhden vesipullon sijasta yhdeksästä vesipullosta, ilmeisesti kuitenkin siksi, että lomakkeelle huolimattomasti hutaistu ykkönen muistutti liikaa yhdeksikköä. Tosin minibaarissa oli vain kaksi vesipulloa:)  No, asia selvisi helposti.

Yöllä alkaa sitten kotimatka
.

Näkymä huoneen parvekkeelta päivällä

Hotellin tiloja

Yksi hotellin uima-altaista. Koko viikon aikana tässä en huomannut kenenkään uivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti