sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Riika - päivä 4, lähtö

Moniunisen yön jälkeen lähtöpäivän aamupala ja kaupungille.

Ensimmäisenä kohteena ollut Latvian historian museo oli "väliaikaisesti" suljettu. Kävelyä historiallisessa keskustassa hitaasti välillä kaupoissa piipahtaen.


Riikaa kunnostetaan hyvää vauhtia. Paljon on vielä kunnostamattomiakin taloja. Kaupungin yleisilme on kuitenkin hieno ja puistoja on paljon. Rikas menneisyys puskee siellä täällä esiin myös hoitamattomilla alueilla. Hieno kaupunki, vilkasta ravintolaelämää ja kauniita katunäkymiä!
Viimeinen lounas Steak House Domessa Smilsu-kadulla. Ceasar-salaatti, kanavoileipä ja vesi, herkullista, hinta 12.9, lisäksi tarjoilupalkkio.

Hintataso on Suomeen verrattuna jonkin verran edullisempi etenkin ruuan ja juomien osalta. Pastaruuat alle viisi latia, sisäfile noin 14 latia, iso olut noin 2-3 latia. Kahvit ja mehut sekä leivät ja pullat ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa. Ravintoloita ja terasseja on paljon, joten valinnanvaraa löytyy. Vanhankaupungin hinnat ovat jonkin verran kalliimmat kuin muissa kaupunginosissa.

Vaatteiden osalta suurten monikansallisten ketjujen hintaso on aika pitkälle sama kuin Suomessa.
Lounaan jälkeen kävelyretki Daugava-joen ylitse ensin riippusiltaa pitkin ja takaisin Radisson- hotellin vierestä perinteistä siltaa pitkin, matka arviolta nelisen kilometriä. Riippusillan tukivaijerit ja pyloni ovat aika vaikuttavan näköisiä. Reippaasti kävellen matkaan meni hieman vajaa tunti.

Vielä hieman pakkaamista ja paluumatka alkaa.

Illallinen vielä presidentinkansliaa vastapäätä olevassa Pinot-ravintolassa. Erittäin tyylikäs ja hienosti sisustettu laadukas paikka, palvelu erinomaista. Tagliatelle and Veal Fillet 12 lvl, annoksessa myös herkkusieniä ei ole mikään laihduttajan annos, mutta erinomaista ja hyvä päätös lomalle.



Hotelli Justusta voi suositella hyvillä mielin, huone oli ylimmässä 5. kerroksessa, mukavan antiikkisesti sisustettu ja rauhallinen. Kadulta kuului jonkin verran hälinää öisin, mutta niinhän elävässä kaupungissa kuuluukin olla. Kaiken lisäksi hotelli on aivan vanhan kaupungin sykkeen keskellä, joten matkat ovat lyhyet, rantakadulle lentokentälle menevän bussin pysäkille on vain viiden minuutin kävelymatka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti