tiistai 24. syyskuuta 2013

Pyöräilystä

Keväällä minut saatiin houkuteltua mukaan työpaikan kilometrikisaan osallistuvaan joukkueeseen. Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa yritysjoukkeet kisaavat keskenään polkupyöräillen, tavoitteena kerätä kilometrejä mahdollisimman paljon.

En ole itse harrastanut polkupyöräilyä aiemmin, siihen ei ole ollut aikaa rakkaimmalta harrastukseltani ja olen pitänyt sitä vähän tylsänä. Omistin kuitenkin noin 10-vuotta vanhan 7-vaihteisen polkupyörän, jolla sitten poljinkin töihin muutamia kertoja

Kesäloman alkaessa huomasin olevani oman joukkueemme kirkkaana hännänhuippuna. Koska lomalla ei sitten ollut muutakaan järkevää tekemistä, ryhdyin keräilemään polkupyöräkilometrejä tekemällä hieman pidempiä lenkkejä.

Aloitin pyöräilemällä Pyhäjärven ympäri muutamia kertoja sekä myötä että vastapäivään, matkaa kertyi  reilu 40 kilometriä. Reitti on maisemallisesti aika hieno ja maastoltaan monipuolinen, kuitenkin suhteellisen vaativa - siis hidas - ja paikka paikoin reittimerkinnät ovat epäselviä.


Tämän vuoksi hain muitakin reittivaihtoehtoja ja loman loppupuolella olin jo kivunnut oman joukkueen rankingissa pari pykälää. Kaikkein parasta asiassa oli kuitenkin se, että olin alkanut pitää pyöräilystä. Ostin jopa pyöräilyhousut, jotka olivatkin selkeästi mukavammat ja estivät hiertymien syntymistä tehokkaammin.

Loman jälkeen keskustelin työpaikalla kilpapyöräilyä harrastavan työkaverin kanssa uudesta vähän pidemmästä pyöräilyreitistä ja uuden pyörän hankkimisesta. Testasin vanhalla pyörällä uuden 60 kilometrin reitin, aika 2:55 - peffa huusi tuskissaan ja uhkasi kehosta irtaantumiskokemuksella, mutta muuten mukava, helppo reitti maalaismaisemassa.

Seuraavalla viikolla ryhdyin tutkailemaan uuden pyörän hankkimista tarkemmin ja päädyin lopulta ostamaan sen työpaikan viereisestä pyöräkaupasta - Sportax. Pyöräksi valikoitui Cannondale CAADX Tiagra.



Ero entiseen pyörään oli iso, runko oli jämäkkä ja vaihteisto toimi hyvin. Ensimmäinen 60 kilometrin lenkki kulki aikaan 2:28, joten parannusta tuli reilusti. Lisäksi kovempi ja pienempi satula oli selvästi takamusystävällisempi. Mainio ostos.

Kilometrikisa päättyi 22.9 ja kilometrejä on kertynyt ihan mukavasti - parasta kuitenkin oli löytää uusi mukava harrastus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti