torstai 16. huhtikuuta 2015

Lähiöelämää Nizzassa, osa 4 - sukellus

Lauantai, sukelluspäivä. Matka asunnolta satamaan kesti 83 minuuttia paikallisbussin lähtöajasta laskien, nettomatkustusaikaakin oli lähes 70 minuuttia. Aamusukellus ei tästä syystä tullut kyseeseen :)

Olin iltapäivällä hyvissä ajoin valmiina sukellusfirman ovella, tässä vasta huomasin, että kyseessä ei ollutkaan sama firma, jonka kanssa olin käynyt sähköpostikeskustelua. Rannassa on Nice Diving ja pienellä sivukujalla C.I.P de Nice (Centre International de Plongée), joka oli se putiikki, jonka kanssa olin jo sopinut sukelluksista.

Sain tarvitsemani kamat - BCD, 15 litran säiliön ja märkäpuvun Richardilta. Seuraavaksi rantaan, jossa isohko joukko paikallisia sukeltajia oli jo veneessä. Kannoimme kamat paattiin ja kolmen maissa suunnattiin satamasta  itään päin reilun puolen tunnin matka. Varusteet koottiin laivassa ja pukeutuminen märkäpukuun myös.

Sukelluskohde oli nimeltään Pointe Grau de Nao. Sukelluksen alussa veteenastumisen jälkeen tuntui, että BCD:n noste oli huono, ihan kuin ilma olisi vuotanut liivistä. Richard ei kuitenkaan huomannut välineissä mitään ongelmaa, joten ei muuta kuin sukeltamaan.

Aluksi laskeuduttiin melkein 28 metriin ja sen jälkeen hitaasti kohti matalampaa vettä. Vedessä oli paljon rihmamaisia läpinäkyviä ketjun muotoisia noin 10 - 50 sentin mittaisia eliöitä, niillä oli joku ranskankielinenkin nimi, mutta se ei tarttunut päähäni sitten millään. Loppusukelluksella rannan läheisyydessä oli lähes maaginen voimakas auringonvalo, aivan upeata.

Vesi oli 14 - 15 asteista aika kylmää, mutta ei pahasti tuntunut paksummalla märkäpuvulla. Osalla sukeltajista oli kyllä kuivapuvut. Pinnalle nousun jälkeen liivi toimi moitteettomasti. Välineet purkuun ja huuhteluun ja paluumatka aurinkoisena lauantai-iltapäivänä alkoi.







Tuo keskellä oleva pitkulainen olio kuulemma polttaa rajusti, jos siihen koskee...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti