torstai 9. huhtikuuta 2015

Lähiöelämää Nizzassa, osa 1

Vuorotteluvapaalla on hyvä aika matkustella enemmän. Aamulla huhtikuun alkupuolella on vuorossa lähtö Nizzaan, jossa on tarkoitus viettää lähes kuukausi. 

Finnairin lento oli edellä aikataulusta, aika kului muutenkin nopeasti musiikkia puolihorteessa kuunnellen.
Nizzassa oli tulopäivänä aika kylmä, villapaita ja kevyttoppatakki olivat ihan tarpeeseen. Taksi asunnolle (Corniche Fleurie 113) lentoasemalta maksoi 25 euroa.

Kadut ovat aika kapeita ja korkeuserot suuria. Bussi 65 lähtee asuinalueen portilta 40 minuutin välein. Sillä pääsee rantaan, jossa on vaihdettava toiseen bussiin päästäkseen keskustaan.
Odottelimme bussia 65 vajaan puoli tuntia, sillä sitten rantaan, matka kesti noin 10 minuuttia. Bussilla 23 kaupunkiin, jäimme pois Campetta-kadulla. 

Myös bussit 9 ja 10 vievät kaupunkiin, suoraan satamaan. Rantakadulla bussi numero 8 menee keskustaan nopeiten, päättäri jossain Place Massenan liepeillä.
Päivän bussilippu maksoi 5 euroa, sen voi ostaa myös bussista. Kaupungilta hankin Lignes D'Azurin toimistolta viikon bussilipun, joka maksaa 15 euroa. Sen voi ostaa varastoon, sillä se aktivoituu vasta ensimmäisestä leimauksesta. Lippu on muutenkin leimattava joka kerta, kun matkustaa ratikalla tai bussilla.

Toinen päivä oli jo lämpimämpi, kävin varaamassa sukelluksen perjantailla.

Näkymät asunnon parvekkeelta ovat aika väljät, parveke on aika iso ja sisälläkin on tilaa yli 70 neliötä.

Mielenkiintoinen kuukausi edessä :)

Näkymä terassilta

Näkymä terassilta merelle päin

Näkymä terassilta illalta vuorille päin


Näkymä terassilta

Näkymä terassilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti