sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Giles Milton - Postia paratiisista

Kirjastosta käsiin osui Giles Miltonin kirjoittama Postia paratiisista, joka vaikutti takakannen kuvauksen mukaan mielenkiintoiselta. Kirjan päähenkilöt ovat Arnold Trevellyan, intohimoinen sienitutkija, hänen vaimonsa Flora ja toimittaja Tobias Andrewes.

Arnold on jutun varsinainen päästara, sienitutkija, joka yhtäkkiä törmää mielikuvitukselliseen kuninkaallisten salapaikkaan sieniekspertin roolissa, rakastuu kauniseen Tuva-saarten kuninkaalliseen Lolaan, jättää vaimonsa ja kruunataan kuninkaaksi.

Hänen kohtaloaan seurataan lähettämiensä äänikirjeiden perusteella ja kaikkeen näyttäisi vielä sekaantuvan kansainvälinen kuninkaallisten salaliitto.

Tämä siis kuulostaa tavattoman mielenkiintoiselta. Jotain kuitenkin puuttuu. Ttuntui, että pääasia oli keksiä mielikuvituksellinen ja kiehtova tarina, mutta ei osattu kuitenkaan puhaltaa siihen ilmaa, tai edes heliumia.

En oikeastaan pitänyt tästä. Loppu lätsähti vielä niin pahasti, että arvosana laski entisestään. Peruskirja, ehkä jossain toisessa ajassa ja paikassa olisi tehnyt paremman vaikutuksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti