lauantai 27. joulukuuta 2014

Päivä 10 - Thaimaa

Aamulla aikainen herätys. Aamupalalla ja sitten pikkubussillla Khao Lakin satamaan.

Venematka Similanille kestää noin 2.5 tuntia, veneemme m/s Nam Sai ei ole mikään varsinainen pikavene, mutta mukavan tilava kolmine kansineen, ilmastoituine salonkeineen ja kokkeineen. Laivalla oli useampien - ainakin kahden - sukellusfirmojen asiakkaita.

Laivalla tarjoiltiin kunnon aamiainen, leipää, hedelmiä, munakokkelia, kahvia ja teetä.

Releet olivat valmiiksi pakattuja ja märkäpuku oli kerrankin juuri sopiva, ei ollut ylimääräistä tilaa mahan kohdalla.


Similan koostuu useammista saarista, tässä näkymää laivalta rantaan

Tukialukselta (Nam Sai)

Similan, Donald Duck Bay

Eka sukellus Turtle Rockissa noin 26 metriin, ei loppujen lopuksi hirveästi eroa edellisen viikon sukelluksiin. Ehkä kaloja jonkin verran enemmän. Pohjanmuodostus oli erilainen, jylhiä jättimäisiä lohkareita ja niiden välisiä kanjoneita. Hyvä näkyvyys, ainakin 25 metriä.

Seuraavaksi lounas ja pienen siestan jälkeen viimeinen sukellus North Pointilla. Laskeuduttiin aika nopeasti 15 metriin. Vedessä oli jonkin verran virtausta ja välillä täytyi keskittyä tasaisen hengityksen ylläpitämiseen.
















Aika nopeasti pintaannousun jälkeen suuntasimme kohti Khao Lakin satamaa ja saavuimme perille iltakuuden maissa. Hotellilla olimme noin puolen tunnin kuluttua. Pikasuihku ja paidan sovitukseen. Paita oli ihan ok, ei mitään sykähdyttävää, mutta sopi hyvin

Illallinen ja hyvin täydellä mahalla nukkumaan - laivamatkalla oli liikaa hyvää naposteltavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti