sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kreeta, Rethymnon - päivä 2

Aamulla herätys vähän normaalia aikaisemmin, piilolinssit, aamupala ja sitten sukeltamaan.

Suuntasin hotellin alueella olevan sukellusputiikin toimistoon, josta olin jo aiemmin varannut ajan kahdelle sukellukselle.



Papereiden täytön jälkeen pakulla kohti Panormon kalastajakylää, joka oli 20 minuutin matkan päässä hotellilta. Siellä soviteltiin kamppeita noin 34 asteen lämmössä.

 
Kun varusteet oli saatu, kasaus ja kamat selässä veneelle. Noin vartin matkan jälkeen pysäköitiin kallioseinämän viereen ja paikallisen sukellusputiikin edustajan kanssa - nuori hyvin ammattitaitoisen oloinen nainen, nimeltään Aliki - selkä edellä veteen noin vajaan metrn korkeudelta.
Sukellus kesti 39 minuuttia noin 18 metrissä maksimissaan. Näkyvyys oli hyvä, sellaiset 20-30 metriä arviolta. Maisemat olivat hienot, näin mm. mureenan.






Loppuvaiheissa ilma 12 litran tankissa alkoi olla hyvin vähissä, mutta turvallisesti kuitenkin päästiin pinnalle. Kamera täyttyi vedellä sukelluksen aikana ja sen hihnakin katkesi veneeseen nousun jälkeen - sain viime hetkellä napattua siitä kiinni ennen kuin se olisi painunut pohjaan. Nähtäväksi jää, sainko kuvat talteen.

Sukellusten välillä - 1 tunti 30 min - kävin viereisessä tavernassa tankkaamassa vähän spaghettia. Tarjoilija - taisi olla myös paikan omistaja - toi jättiannoksen, josta uskalsin syödä noin kolmanneksen.

Toinen sukellus 15 litran tankilla hieman eri paikassa kesti jo yli 40 minuuttia. Ilman kameraa pystyi keskittymään pelkästään katseluun, huurteenestokin oli nyt kohdillaan, joten upeat kapeat kalliokanjonit ja lukuisat värikkäät kalat jylhien kallioseinämien ja vihreiden meriheinien lomassa olivat unohtumaton elämys.

Puolen tunnin kuluttua alkanut lievä paleleminen - hupun kanssakin - lievästi häiritsi. Loppunousukin sujui hyvin, viidessä metrissä leijuminen onnistui hyvin. Veneellä vielä rantaan, varusteiden palautus ja hotellille.


Illallinen hotellin a la carte - ravintolassa oli täydellinen: ympäristö, ruoka ja palvelu ei olisi voinut olla paremmin. Pimeällä rannalla vielä pari olutta ja nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti