keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Riika - päivä 2

 Hotelli Justuksen Aleks-ravintolassa tarjolla ollut aamupala oli kohtuullinen ja ympäristö viehättävän antiikkityyppinen ja siisti.
 
Aamupalan jälkeen katselimme presidentinlinnan edessä Israelin Shimon Peresin valtiovierailua Latviaan. Israelilaisten turvamiesten toiminta oli aika näyttävää, kun he säntäsivät isoista mustista tila-autoista, joissa ovet olivat koko ajan auki, aukiolle viuhkamaisessa muodostelmassa.

Kun valtiovierailun asiat oli hoidettu ja jatkoimme vaeltelua kaupungilla seurasi lievä shokki, kun tajusin, että Riiassa oli edellisiltana pelattu koripallon U18 miesten A-sarjan loppuottelu Kroatia-Turkki ja minä en tiennyt siitä mitään, vaan olin SHOPPAILEMASSA! Ja ehkä join pari oluttakin...

Toivuttuani tästä mielenliikutuksesta kävelimme katsomaan kauppahalleja ja siihen liittyvää toria paikallisen Stockmannin takana. Tori ja kauppahalli ovat valtavan suuria ja näytti siltä, että paikalliset ostavat sieltä suurimman osan tavaroistaan. Paikasta ja rakennuksista tuli mieleen vahva menneisyyden henki, myytävät marjat, hedelmät ja ruoka- ym. tarvikkeet tosin näyttivät olevan ihan priimatavaraa. Hintataso oli matalampi kuin keskustan kaupoissa.


Tämän jälkeen vierailulle paikalliseen Stockmanniin, jossa hinnat ehkä vähäsen halvemmat kuin Suomessa. Neljännen kerroksen ravintolassa - Daily Special, viihtyisän oloinen paikka - ruokien hinnat olivat kuitenkin selvästi pienemmät kuin Suomessa, esim. Pasta Bolognese 3.50 latia.

Stockmann oli aika tyhjillään asiakkaista verrattuna sadan metrin päässä olleeseen toriin, varallisuuserot näkyvät tässä selvästi. Seuraava paikka - Origo - oli sekä rautatieasema että pieni ostoskeskus, joka piipahdettiin nopeasti läpi.

Lounas The Double Coffee-nimisessä paikassa Merkelan ja Brivibasin risteyksessä postia vastapäätä. Olut oli erityisen hyvin humallettu, pinaattiomeletti maukasta.

Matka jatkui Galleria Rigaan, joka oli aika moderni, mutta pieni ostoskeskus ja sen vieressä on jonkin verran muitakin kauppoja. Galleria Rigan ylimmässä kerroksessa on mukavan oloinen näköalaravintola.

Seuraavaksi hotellille päivälevolle.

Iltaosuus alkoi jäätelöllä. Ruokailu taas vanhankaupungin alueella tällä kertaa ravintola Brevingsissä. Spagetti Bolognese ei ollut mitenkään erikoista, mutta syötävää kuitenkin. Viereisessä kahvilassa vielä vertailtiin eri oluita. Shimon Peres poistui poliisiautojen saattueessa mustien autojen letkassa ilalliselta, joten mekin päätimme suunnistaa takaisin hotellille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti